Λουίζου Παναγιώτα

Η Λουίζου Παναγιώτα γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το τμήμα λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών το 2004. Υπήρξε μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) στην ομάδα δημιουργίας υλικού και στην ομάδα αναπτυξιακών γλωσσικών διαταραχών. Από το 2012 εως και το 2016 ήταν επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής για την Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας του συλλόγου.  Από το 2014 έως το 2019 ήταν Αντιπρόεδρος και από το 2019 έως το 2021 ήταν Πρόεδρος στο ΣΕΛΛΕ.

Έχει εργαστεί ως λογοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, ως συνοδός παράλληλης στήριξης και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Κορυδαλλού. Από το 2007 είναι επιστημονική υπεύθυνος στο κέντρο Λέξημα.

Έχει μετεκπαιδευτεί στη μέθοδο BOBATH-NDT και στην κρανιοιερή θεραπεία. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, σε μεθόδους εναλλακτικής επαυξητικής επικοινωνίας (makaton, pecs), στην μέθοδο δομημένης προσέγγισης TEACCH για παιδιά με αυτισμό, στη μέθοδο Accent για τη θεραπεία των διαταραχών της φωνής και του τραυλισμού, ενώ στα πλαίσια συνεχούς κατάρτισης έχει παρακολουθήσει αρκετά μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τον τραυλισμό, την ειδική γλωσσική διαταραχή (SLI), τη δυσφαγία, τις κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες, τη βαρηκοΐα, τις αναπτυξιακές διαταραχές κ.α. Ακόμα έχει λάβει πιστοποίηση στη χρήση του Εργαλείου Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού (ΕΔΑΛΦΑ), του Αθηνά τεστ για τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών, στο μοντέλο των κύκλων (αναπτυξιακό προφίλ κοινωνικής επικοινωνίας), στη χορήγηση και βαθμολόγηση του ψυχομετρικού εργαλείου Λογόμετρο και στις ομάδες γονέων (Hanen Consultant ITTT). Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ

Εργάζεται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με καθυστέρηση στην ανάπτυξη, νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής-υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, βαρηκοΐα και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.